Monday, January 31, 2011

Sunday, January 30, 2011

non stop

helloo korang sume,
hehe.
hari ni, kalau sume perasan la kan hujan non stop dari pagi sampai la sekarang.
huhu.
sejuksss giless!!!
waktu-waktu macam ni keje yang paling best ade satu jerrr.
sape tau?
angkat tangan,

i know!!!

let me know ur answer...
ermmmm
yup! absolutely right.

ok, time to sleep..
:P




Lots Of Love :)
will be update more later

47?

yang ke - 47, Ayah.
hehe.
may love & happiness be with you all the way.
thank you so much for everything !


Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, January 28, 2011

Holidayyy

holidayyy?
yezzzzaa.
:D
hari ni adalah hari terakhir aku training dekat housekeeping.
seronok ade, sedih ade, macam-macam la aku rase.
huhu.
sedih sebab ape pulak?
ermmmm.
maklum la, dah lame kat situ kan. so, mesti la sedih nak tanggalkan department tu.
diaorang sume baik.

walau ape pun yang aku rase sekarang ni,
aku tetap HAPPY.
sebab???
hehe.
aku tengah holiday bersama familyku.

before terlupa ade sorang member aku dekat housekeeping bagi aku something.
hehe.
die dari sabah.
kirenye tu sebagai tanda persahabatan kiteorang la.
nanti aku upload.
:)




Lots Of Love :)
will be update more later

Tuesday, January 25, 2011

rindunya

hurmmmmmm,
lamenye tak upate blog ni kan?
rindunyeeee...
agaknye dah berhabuk kot.
hehe.
disebabkan hari ni ade mase terluang sekejap,
so nak cite la sikit kan.
2 hari lepas, aku dah dapat apa yang aku nak sangat.
nak tau ape die?
jeng..jeng..jeng..

novel
im so lucky tau...
sebab novel ni tinggal 1 jer.
hehe.

sekarang, masih dalam proses membaca lagi.
best sangat!
:D


Lots Of Love :)
will be update more later

Monday, January 17, 2011

ribut oh ribut

cuaca tak elok ke hari ni?
sebenarnye tak ade kena mengena dengan cuaca pun.
haha.
aku just nak share la sikit ape yang aku buat sepanjang hari ni.
letih ade, lawak ade.
haha.
hari ni kan aku buat keje dengan sorang kakak ni.
aku penah la dengar orang cakap yang die ni buat keje cepat.
tapi cepat yang macam mane ek?
nak tau?
haha.
aku boleh cakap macam ribut la.
hahaha.
gile la.
aku tak penah buat keje seribut die.
pastu die cakap la kat aku yang die tak sihat.
nasib baik tak sihat, kalau sihat taufan pulak kot.
HAHAHA.

yang bestnye, bile nak balik ade la orang tanye aku buat dengan sape hari ni. pastu aku cakap la nama kakak tu.
korang nak tau die cakap ape?
ooo, ikut kakak ribut la hari ni.
dengan rase tak bersalahnye aku kate,
akak pun panggil die ribut ke?




Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, January 16, 2011

mengidam

gile ape ni dok mengidam? haha. aiyoooo. aku pun tak tau la. tibe-tibe rase nak makan ayam penyet dekat wangsa maju.

kempunan sangat dah ni. haha.
oleh sebab itu, dengan semangatnya tadi lepas balik keje terus search recipe for ayam penyet. haha. gile kan? then terus prepare bahan-bahan die. nasib baik sume dah ade. hehe. maka terjadi makanan tersebut. tapi terlupa nak snap pic pulak. maybe terlalu lapar kot. haha. 




Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, January 15, 2011

untitled

malas dah aku nak fikir title ape nak letak. hari ni 15 januari kan? like usual aku kerja la. huhu. orang lain cuti aku kerja. nak nangis jer rase! huaaaaaaaaaaaaaaaaa...


malas jugak aku nak merepek panjang-panjang buat penat jer. OK. macam ni cite die... tadi mase aku tengah menjalankan tugas (tugas la sangat. haha) aku pegi la satu bilik ni, tengok dekat assignment aku title die DOCTOR ok!(mesti bilik die bersihkan kate doctor) sekali aku masuk jer. haaa amik kau!


dari toilet yang bersih macam ni jadi macam tong sampah dah aku tengok.
*atas ni gambar hiasan jerr. sebab tu cantik. gambar yang betul aku tak amik.

macam nak pengsan aku tengok. dah la die ni heavy smoker. masuk je bilik bau die sangat semerbak ok! tak perlu spray perfume dah! dengan hari ni ade 26 bilik pastu dengan batuk yang tak baik lagi. nasib la aku ni training jer. huhu.

tolong cepatkan mase boleh tak???
kalau aku ade alat doremon confirm aku habis practical cepat. HAHA.





Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, January 14, 2011

lafazkan kalimah cintamu

tengok title pun dah rase seram sejuk kan?
tunggu ape lagi???
lafazkan kalimah cintamu.
haha.
gile ganas.
macam paksa orang pulak kan?

don't worry ye,
agak-agak boleh lulus jadi director tak?
:P

actually title yang aku tulis tu sebenarnye NOVEL jerr.
hihi.
aku baru je habis baca sinopsis die dekat internet & aku rase macam kena beli jugak!

nama penulis buku ni hampir same dengan nama aku kan?
adakah aku ada bakat menulis jugak?
haha.
 Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah?
ni la yang menyebabkankan aku rase curious. so, kena la beli.
TQ!

*aku dah penah baca 2 hasil karya die yang sebelum ni, memang best! 










Lots Of Love :)
will be update more later

seoul garden

semalam tetibe je aku teringat kat seoul garden ni. siap termimpi-mimpi lagi tu. haha. seoul garden ni ape? taman dekat seoul ke? haha. bukan la. seoul garden ni restaurant makanan korea la senang cite. ade steamboat, BBQ pastu ade la jugak makanan lain. semuanye buffet. so, korang boleh makan berapa banyak pun boleh. tapi jangan sampai tak habis pulak makan. sebab kat situ kalau korang makan tak habis/membazir makanan, korang akan dikena kan bayaran. (mase aku makan dulu macam tu, sekarang tak tau la) 






gambar kat atas ni semua mase pegi makan dengan housemate aku.
kiteorang celebrate birtday kat situ.
hehe.
rase macam nak pegi lagi la. sape nak join aku? cepat angkat tangan sekarang! haha. before tu nak bg tau, harga tak la mahal sangat. (kalau ade student card dapat discount tapi for weekdays only ya!) berpatutan la kire, lagipun buffet. boleh makan banyak mane nak. :D





Lots Of Love :)
will be update more later

Thursday, January 13, 2011

projek baru.

boring je duduk rumah hari ni.
so, buat la satu projek kecil-kecilan.
haha.
projek ni telah di buat dengan penuh kasih sayang yang melimpah-ruah tau! (cewah! ayat sastera tu. haha)
bila dah buat dengan penuh kasih sayang ni, maka berputiklah rasa cinta.
hahaha.
OK, berbalik pada projek aku...
actually, aku baru je habis buat, 

moist chocolate cake

rasanye not bad. sedap jugak. sebab ni moist chocolate cake. so, cake ni macam basah-basah la sikit & tu la yang membuatkannye sedap!
:D




Lots Of Love :)
will be update more later

Wednesday, January 12, 2011

kesakitan

ehem.. ehem.. testing 1 2 3.. 
ni kenapa pulak?
hari ni aku diserang oleh sakit yang aku paling tak suke!

saye selesema cikgu
(teringat ade satu iklan cakap macam ni)
bile dah kena satu badan jadi letih.
dah la tadi buat keje pun ade habuk.
huhu.
nasib nasib




Lots Of Love :)
will be update more later

Monday, January 10, 2011

aminah

tengok tajuk pun mesti korang rase pelik kan? sape la pulak aminah ni kan? haha. kisah nye macam ni, actually dah lama aku nak tulis entry ni. tapi asyik lupa jerr. huhu. its ok. sekarang bagi aku cerite pasal aminah ni. haha.


sape aminah?


haaaa. nak tau? aminah tu aku la(nama baru kat tempat keje). haha. aku memang rase nak marah kat orang yang panggil aku nama tu. tapi nasib baik la die orang cine (paham-paham je la macam mane orang cine cakap). dah banyak kali kau cakap nama aku bukan aminah tapi hamizah. but die still panggil ikut sedap mulut die jerr. (aku tak tau la kalau die nyanyok ke ape. haha)


pastu tadi, mase aku tengah buat keja kat luar die panggil aku. aminah.. aminah.! aminah!. aku buat tak tau je. haha. (jahat tak aku?) sorry aunty Pauline. hehe.









Lots Of Love :)
will be update more later

nasib kaki.

semalam merupakan hari yang paling banyak aku jalan sepanjang aku keja. disebabkan itu, tadi pagi aku telah menerima padahnya. haha. nak bangun pagi pun kaki tak boleh nak gerak dengan sempurna. so, aku rasa macam memerlukan something sekarang,


leg massage





Lots Of Love :)
will be update more later

Thursday, January 6, 2011

suatu ketika dahulu,

tadi mase tengah online FB aku tengok la gambar yang dieorang  letak. gambar ape? ermmmm... gambar yang membuatkan secara tibe-tibe je aku teringat zaman aku mase mude dulu. hehe. ape lagi kalau bukan gambar baby yang cute + comel. geram pulak aku tengok, rase macam nak picit-picit je (boleh macam tu) haha. tak ade la gurau jerr. 

aku pun terus cari album gambar aku mase mude dulu. semangat gile pulak. haha. and here is the picture, (malu la pulak) hehe.




persoalannye sekarang...
adakah aku cute + comel?
wakakkakakaka.
and....
bilakah agaknya aku akan dapat baby?
hahaha.
:P










Lots Of Love :)
will be update more later

relaxing...

morning,
hari ni ialah hari untuk relax sedunie ye.
haha.
so, mari kite...

buat facial treatment :D

ok, got to go now. bye!



Lots Of Love :)
will be update more later

Wednesday, January 5, 2011

ape yang jadi?

happynye hari ni. hehe. sebab dapat jumpe BFF yang agak lame tak jumpe la. nak dekat 2 bulan lebih jugak (2 bulan pun lame ke?) hehe. nak tau ape kiteorang buat? haaaa. ni la nak cite ni.

actually kiteorang plan nak pegi tengok movie dekat pavi or tempat lain area situ la. but then lain pulak jadi nye. haha. bukan lain sikit ni, lain terus. tak plan langsung. haha. 

pagi tadi kiteorang sume telah dijemput oleh seorang driver dekat rumah aku. hehe. tetibe terasa macam boss pulak kan. siapakah driver yang dimaksudkan tu?

ni la driver tu. time ni die tengah on call.(busy sikit)
 kiteorang amik pic ni curi curi jer, thats why tak nampak muke.
jangan marah tau mirul.
hehe.
lepas mirul dah amik sume puteri kayangan (berangan je lebih) haha. kiteorang terus pegi KL sentral. sebab mirul nak gaduh jap dengan orang PTPTN (die la kate macam ni) haha. gurau jer. die nak settlekan urusan pinjaman die la. tapi parking pulak tak ade and die malas dah kot nak pusing banyak kali. then die kate nak pegi UNISEL pulak (bukan UNISEL shah alam tapi kat kampus bestari jaya) and i was like,

'mak ai jauh gile weyh'
its ok la kan. ikut jer. at least dapat la jugak aku tengok UNISEL kat situ. selalu dengar orang sebut je. hehe. tempat tu not bad la. tapi yang tak best nye 'hujung dunia' sangat. paham sendiri la ye. haha. mase die pegi settle keja die kiteorang sempat la berposing. hehe.
dayang and aiza a.k.a itik :P
dayang and me. OMG! pipiku cover sikit.
haha.
aiza bersame Rayban. haha.
after that kiteorng pegi minum-minum jap. pastu terus pegi OU. sebab senang sikit tak masuk KL. petang confirm banyak kete punye. sampai jer OU kiteorng jalan sambil cuci mate. hehe. and stop dekat...


isi perut dulu :)
tapi aiza & mirul tak join sekali.
dieorang pegi MPH.
lepas makan aku saje la tengok dekat kedai baju nicole. and i bought this baju for my self, 


:D
habis je kat OU, mirul ajak pegi shah alam pulak. nak buat ape lagi mamat ni ek? tak tau letih bawak kete ke ape? haha. tahla aku pun tak tau kat die. bawak kete dah macam bawak jet. alang-alang die nak pegi shah alam tu, aku pun suruh la die hantar aku, aiza and dayang kat rumah sewa aku kat sane. aku ade mission actually. sayang sekali orang yang buat aku marah tak ade pulak time tu. adakah nasib die baik lagi? im just wondering. huhu. tak ade rezeki lagi kot kite nak jumpe kan. just wait & see la.

jam dah nak dekat pukul 7. kiteorang pun on the way la balik rumah. ape-ape pun best sangat! i enjoy myself. hehe. thanks aiza, dayang and to our driver of the day mirul.
love u all!






Lots Of Love :)
will be update more later

lepas satu, satu lagi...

rase letih sangat otak ni. macam-macam aku kena fikir. tu la, ni la. nak kena jaga hati orang la. adoiii! tensionnye sekarang ni. huh! boleh tak kalau aku nak request something? aku nak hidup sorang-sorang jer kat bumi ni. so, aku tak perlu la nak jaga hati orang and fikir semua masalah-masalah yang boleh menyebabkan aku rase macam ni,

 nak marah/mengamuk
kenapa la kat dunia banyak sangat spesis (perangai) orang ek? tak boleh ke semua baik je? senang sikit. ok la. aku dah tak ade mood nak tulis/cakap sekarang ni. BYE!





Lots Of Love :)
will be update more later

Monday, January 3, 2011

serabut kepala.

Ya Allah permudahkanlah segala urusan hambamu ini,
Amin...







Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, January 1, 2011

1.1.11

cantik kan 1.1.11?
mesti ramai gile buat wedding hari ni.
huhu.
penat pulak rase bila sebut pasal wedding ni.
nak tau kenapa?
hari ni sume orang yang bekerja sepatutnya bercuti, tapi TIDAK bagi diriku ini!
aku kena keja (practical jer).
huaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

hari ni aku ditugaskan di tempat yang boleh dikatekan agak boring la.
kat mane?


florist la
macam biasa la keja aku kat sini.
hari ni je ade 3 wedding.
gila la letih dok 'membelai' bunga.
huhu.
tapi aku rase happy sebab ingat esok CUTI.
malang sekali nasib tak berape baik,
esok kena keje dekat tempat ni jugak!!!
baru ingat nak bersuka ria esok.
terpaksa la aku membatalkan  niat tu.
:'(
so sad
what a boring new year!




Lots Of Love :)
will be update more later