Saturday, December 31, 2011

countdown 2012

hello there!!!
pejam celik pejam celik, 
dah last day untuk tahun ni.
cepat kan???
huhu.
macam-macam aku lalui tahun ni.
ade suka, duka, sedih, happy & ....
walaupun dah nak masuk tahun baru, 
kenangan yang lepas tetap akan di ingati.
hehe.
ni la post yg terakhir for this year.
see you guys next year, in a few hour.

so, 2012 you are welcome ya!
:D



Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, December 18, 2011

S.T.R.E.S.S

straight to the point la senang cite kan...
im very disappointed for a few things today!
seriously i hate this!!!
arghh!!!

sepagi morning my cousin text me, 
bukan main panjang lagi isi nye.
bile call suara macam baru lepas nangis.
whats the problem?
perlu ke nak bagi tau kat sini?
tak perlu la kot kan...

so, you, you & you...
do we need to be 'Pelakon popular' infront of you, you & you???
tell me!
sampai bile you nak buat sume orang percaya you cakap?
OMG! teruk gile la weyyy!
sesungguhnye memang tak matang langsung.
pemikiran macam budak tadika je rase!
huh!!!

kalau kawan sebab kepetingan diri sendiri,
baik tak payah buang mase you.
kiteorang pun tak payah buang DUIT,TENAGA,MASE!
penat ok!
kiteorang sikit pun tak harapkan ade kawan macam you!

tunggu la mase you susah nanti,
kawan mane yang nak tolong you sangat.
BEST FRIEND you ade nak tolong???

what goes around comes around
wait & see ya!


Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, December 17, 2011

Architecture

what do you thing???
aku macam nak masuk bidang ni je rase.
sebelum ni tak penah terfikir pun.
tapi bile tengok member aku buat sketchup for,
 'MY DREAM HOTEL'
3D tau, siap pusing-pusing lagi. 
(perghhh!!! hebat tak? HAHA)
DREAM je punnnnn.
ok la kan dari langsung tak ade cite-cite.
haha.
nanti dah siap aku share ye.
:D

nak jadi pandai buat jugak!!!
seriously best gilee tau.
kalau dah pandai, pasni boleh la buat sume yang aku nak.
HAHA.
'my dream house' 'my dream bedroom'
sume dream la boleh jadi.
apeee???
nak rumah macam kat bawah ni???
OK, BOLEH!



sekarang aku nak pegi tido.
~hopefully my dream come true~
HAHAHA.

Lots Of Love :)
will be update more later

chocolate mousse

selamat pepagi bute!
hihi.
hurm...
ni nak cite pasal petang tadi, aku buat chocolate mousse!
tak tau nak kate jadi ke tak.
hahaha.
sebab ni first time aku try.
tapi rase jadi la kot.
rupe pun boleh tahan CUN kan???
AHAHA
(angkat bakul sendiri pulak)
:P
tak caye ke chocolate mousse aku buat tu CUN?
jap ekkkkk.

image loading

image loading

image loading

image loading

image loading

image loading

image loading

image loading

CUN kan???
HAHAHA.
baik mengaku!!!
:P

based untuk chocolate mousse ni aku gune,
fresh blackberry (blackberry ok!HAHA) puree yang aku buat.
hehehe.
blackberry tanam belakang rumah jeee.
:D

Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, December 16, 2011

music please!!!

opsss! 
lupe nak bagi something before breakfast.
hihi.


sile dengar tau!
btw, lepas breakfast ni nak pegi class piano boleh?
:P


Lots Of Love :)
will be update more later

think twice

morning!
sekejap je dah hari jumaat kan...
cepat je mase berlalu, pejam celik dah nak masuk 2012.
pejam celik lagi assignment pun banyak tak siap!

eh,
aku ade tujuan lain sebenarnye pagi ni.
bukan nak merepek pasal masa.
haha.

think twice???
nak buat ape?
adoi, memang tak nak fikir dulu ke kalau nak buat ape-ape?
macam nak tulis or share anything to public?
ermmm.
im just wondering, kenapa masih wujud lagi manusia macam ni.
tak takut ke orang judge yang buruk pasal kita?
contohnya kalau update status kat FB,
first dok tulis pasal hadis la or anything related to islam,
orang bace pun macam best la kan...
tapi bile scroll down,down and down...
nampak pulak gambar yang tak sepatutnya di upload,
(fikir sendiri, malas nak cakap)
siap boleh tag member, dengan comment punya banyak.

so, can you please kindly explain to me,
ape motif nye???
& which one are you???
good?bad? or both???
haaa.
jawab!!!

aku nak breakfast dulu, BYE!


Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, December 10, 2011

KPJ penang

selamat senja!
hehehe.
rase best sangat hari ni. 
tak tau punca.
hahaha.
tadi aku pegi teman sepupu aku pegi KPJ (tempat practical die),
ade fire drill (latihan kebakaran la senang cite).
hahaha.
pastu aku jumpe la sume staff yang keje situ kan.
pastu aku pun terbekenan kat sorang ni kan.
hahaha.
ingat kan student practical jugak.
sebab mude lagi.
sekali die boss la plak!
cane ni...
eeerrrr.
lupe je la kan hajat tu.
tapi kiteorang sempat la lepak-lepak jap before balik.
hehehe.
hilang sume masalah rasenye!
HAHAHA.



Lots Of Love :)
will be update more later

Tuesday, December 6, 2011

Auntie miezah's?

normally dok dengar nama Auntie Anne's je kan.
so, hari ni kenal-kenal dengan Auntie miezah's pulak ye.
:P
hihihi.







any comment???
nampak sedapkan?
hehe.
hakikatnye memang sedap pun, tapi kena makan panas-panas.
tambah pulak di cicah dengan caremel sos tu.
perghh!!!
:D





Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, December 4, 2011

Ombak Rindu

morning peeps!!!
nak share sikit story pasal movie yang tengah HOT sekarang!
hehe.
ape lagi kalau bukan Ombak Rindu.
memang best jalan cerite die, tapi aku prefer novel la.
for those yang tak penah bace novel, maybe kate movie ni best gile.
sape yang tak tengok lagi pegi la tengok!
tak rugi punye la!


HURRY UP!!!!
booking awal tau, 
dah hari ke 3 pun still full lagi hall.


Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, December 2, 2011

Restaurant Operation

what's up?!?
lame tak update blog.
rindu gile.

XOXO

ok! 
hari ni rase macam nak cite pasal R.O plak.
ape tu?
haaa. 
Restaurant Operation la, bende ni antara subject yang aku penah amik sem lepas.
hihi.
since khamis ni baru aku pegi makan kat situ...
so, aku nak share sikit makanan pelik yang student serve kat aku.
haha.
before tu korang tengok menu ni dulu ye...

name restaurant : wild tropical
tengok appertizer tu ye, panjang gileee name.
sampai aku tak dapat bayangkan rupe makanan tu.
haha.
dasyat???
:P

dah sedie nak tengok?


1


2


3


ni la rupe appertizer nye.
HAHAHA.
name bapak panjang gile!
yang datang.....
speechless dibuatnye.
:D
walaupun aku tak penah makan makanan se-pelik ni,
 rase not bad jugak, sedap!
tapi sotong tu aku makan pejam mate je.
sebab tak lalu nak telan kalau tengok.
HAHAHAHA.


dear student R.O : week nxt aku nak pegi lagi, make sure
              tak ade makanan pelik lagi ye :D
              (dengar cite ade lobster! hihihi)

Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, November 27, 2011

double two anniversary!

 26.11.1989 until now.
HAPPY 22 ANNIVERSARY!
to my lovely parents.
hehehe.
polka dot colourful ni untuk hadiah anniversary.
ok kan???
:D
made by : ME
who?
ME la! I do it myself tau.
siap ade chocolate filling.
:D
nak order?
pun bolehhhh, call je.
:D

anyway, salam Maal Hijrah to everyone ya!

Lots Of Love :)
will be update more later

Monday, November 14, 2011

WWW 3991

adakah 'title' ni akan menjadi milikku?
AHAHAHA.
insyaAllah it would be mine.
setiap usaha tu akan membuahkan hasil.
nothing is impossible
jadi, usahalah berserta doa!
:)


Lots Of Love :)
will be update more later

new semester

12.30am im still awake.
tak boleh tido even penat gile ni.
esok dah mula class.
kejap nye la cuti sebulan ni.
tak sabar nak habis study dah oiii!
letih dah mengadap buku.

actually kan,
ehehehe.
aku tengah dengar lagu ost filem Ombak Rindu.
best sangat!
very meaningful lyric.
tapi tak tau la bagi korang.
aku dah bace novel die.
so, tak sabar la nak tengok movie plak.
1 december 2011.
im coming!!!
:D

btw, lepas balik cuti raya baru-baru ni,
a few bad thing happen to me.
but its ok.
ni semua ujian dari-NYA.
semoga dengan apa yang telah jadi, membuat aku lebih dekat dengan penciptaku.
AMIN...


Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, November 5, 2011

Wadi Hadramawt

morning peeps!
wah, too early i guess.
hehe.
now 12:10am, i just back from makan-makan with my parents.
dekat Wadi Hadramawt, Arabic food.
hehehe.
my favourite tau!
no picture this time.
sebab terlalu lapar, tak makan nasi dah 2 hari
(diet la konon. HAHA!)
ni kire 1st time aku makan kat kedai ni.
selalunye kalau makan Arabic food dekat Ar-Rawsha.
both OKAY & u should go there.
tapi aku rase kedai ni murah sikit kot.
sikit je laaaaaaaaa.
haha.

ni la kedai die.
dekat Jalan Ampang je.
kalau tak ade idea nak order ape...
let me help you!
haha.
korang try ni :
- lamb mandy
- chicken mandy
- lamb madghout
- mix grilled Wadi Hadramawt
(kalau mix grill je murah sikit, sebab tak ade udang & fillet kot)

pegi la makan ramai-ramai.
hehe.
ok,nak tido dulu.
jap lagi nak drive pegi Penang.
Happy Eid Al-Adha to all Muslim.


Lots Of Love :)
will be update more later

Monday, October 31, 2011

Mexican Bun

chak!
hehe.
penah makan mexican bun?
ala yang orang panggil 'Roti BOy' tu.
makan pulak panas-panas.
perghh!
sedap gilesss!
senang je buat die sebenarnye.

bahan-bahan :
semua boleh amik kat sini,

untuk filling tu aku buat sikit je.
butter 50g, brown sugar 2 tbsp.
so, tadi dapat 9 je bun.
sebab buat ikut size macam kat Papparich.
haha.

bagi dough ni rest jap, lepas letak filling.
sebelum bakar, korang pipe kan topping tu macam ni.
(jangan pipe 'over' macam aku buat ni tau! sikit-sikit je pipe) 
dah siap!
(haa, tengok! kalau pipe macam aku...
Bun korang jadi hodoh ye! semua bercantum. haha.)
* rase memang sedap! lembut jeee.
nak tau?
try la buat.
hehe.


Lots Of Love :)
will be update more later

Potato Gratin + Tuna

hellooo once again!
recipe ni memang paling baru aku rase.
sebab tak penah cube lagi.
haha.

bahan-bahan :
1500 g russet potato
8-10 tbsp cream
salt
pepper
mozarella cheese
tuna of your choice

nak buat macam mana?
mula-mula rebus russet potato lebih kurang 20 minit.
(don't forget to peel the skin & cut into half)
bile dah masak, korang buat je macam mashed potato.
pastu letak salt, pepper & cream secukup rase.

dah siapkan?
ok, letak tepi dulu.
sekarang ni korang pilih la bekas ape-ape,
as long as boleh masuk oven.
tak kisah la nak besar mane nak.
kalau macam aku buat, gune nak kecik je.
sebab senang nak makan.
kire sesuai la untuk personal meal.
:)

so, boleh la start buat.
untuk lapisan pertama, letak mashed potato tu.
macam ni,


ok?
pastu letak tuna flavor yang korang suka.
agak-agak dalam 2tsp & ratakan.
last sekali taburkan cheese.
ulangi proses yang sama lagi sekali.
dah buat?
ok, good!
 pastu untuk ending nye korang letak mashed potato,
 tapi kali ni tabur cheese je!


jadi la macam ni...
bile dah bakar pulak...
tarraaa,


my potato gratin!!!
(i put xtra cheese for me!)
hihihi.

* bagi yang tak suke tuna, boleh la try letak bende lain.

GOOD LUCK!

Lots Of Love :)
will be update more later

meringue

helloo!
hari ni ade 3 recipe baru nak share.
yang 1st Meringue je name die.
tapi kalau ikut style aku, nama dia jadi lain sikit.
haha.
Meringue with blackberry + lemon pastu cream topping.
Nyum.. Nyum..
semua rase ade.

marvelous!

recipe meringue tu korang boleh search je kat google.
hihi.

Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, October 23, 2011

can YOU see me?

hollaaa!
hehe.
hari ni pun rase macam nak senyum lagi.
kali ni bukan sebab holiday.
but...
something yang lebih menarik dari tu.
wuhuuuu!

happy kan?
siap boleh buat manicure lagi.

tapi sebab yang aku happy ni,
tak ade kena mengena pun dengan manicure tu.
hihi.

can YOU see me?
dah macam The Rock punye style je kan.
i was smiling widely right now!!!
hehehehehehe.
gtg, 
BYE!

Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, October 22, 2011

will be back later

im going for holidayyy!
wuhuuuuu!



bye bye KL!
will see you soon.


Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, October 21, 2011

important message

hello everyone!

pain makes you stronger. 
tears makes you braver. 
heartbreak makes you wiser. 
so thank the past for a better future!






pesanan kat bawah ni pulak...
 aku tujukan khas buat yang masih tak faham...
or maybe blur?
or saje tak nak faham?
haaa.
bace dan cube fahamkan ye?
this is good for you to know.
take notes!


silence is a girl loudest cry,
you know she's really hurt
when she start ignoring you.



Lots Of Love :)
will be update more later