Monday, October 31, 2011

Mexican Bun

chak!
hehe.
penah makan mexican bun?
ala yang orang panggil 'Roti BOy' tu.
makan pulak panas-panas.
perghh!
sedap gilesss!
senang je buat die sebenarnye.

bahan-bahan :
semua boleh amik kat sini,

untuk filling tu aku buat sikit je.
butter 50g, brown sugar 2 tbsp.
so, tadi dapat 9 je bun.
sebab buat ikut size macam kat Papparich.
haha.

bagi dough ni rest jap, lepas letak filling.
sebelum bakar, korang pipe kan topping tu macam ni.
(jangan pipe 'over' macam aku buat ni tau! sikit-sikit je pipe) 
dah siap!
(haa, tengok! kalau pipe macam aku...
Bun korang jadi hodoh ye! semua bercantum. haha.)
* rase memang sedap! lembut jeee.
nak tau?
try la buat.
hehe.


Lots Of Love :)
will be update more later

Potato Gratin + Tuna

hellooo once again!
recipe ni memang paling baru aku rase.
sebab tak penah cube lagi.
haha.

bahan-bahan :
1500 g russet potato
8-10 tbsp cream
salt
pepper
mozarella cheese
tuna of your choice

nak buat macam mana?
mula-mula rebus russet potato lebih kurang 20 minit.
(don't forget to peel the skin & cut into half)
bile dah masak, korang buat je macam mashed potato.
pastu letak salt, pepper & cream secukup rase.

dah siapkan?
ok, letak tepi dulu.
sekarang ni korang pilih la bekas ape-ape,
as long as boleh masuk oven.
tak kisah la nak besar mane nak.
kalau macam aku buat, gune nak kecik je.
sebab senang nak makan.
kire sesuai la untuk personal meal.
:)

so, boleh la start buat.
untuk lapisan pertama, letak mashed potato tu.
macam ni,


ok?
pastu letak tuna flavor yang korang suka.
agak-agak dalam 2tsp & ratakan.
last sekali taburkan cheese.
ulangi proses yang sama lagi sekali.
dah buat?
ok, good!
 pastu untuk ending nye korang letak mashed potato,
 tapi kali ni tabur cheese je!


jadi la macam ni...
bile dah bakar pulak...
tarraaa,


my potato gratin!!!
(i put xtra cheese for me!)
hihihi.

* bagi yang tak suke tuna, boleh la try letak bende lain.

GOOD LUCK!

Lots Of Love :)
will be update more later

meringue

helloo!
hari ni ade 3 recipe baru nak share.
yang 1st Meringue je name die.
tapi kalau ikut style aku, nama dia jadi lain sikit.
haha.
Meringue with blackberry + lemon pastu cream topping.
Nyum.. Nyum..
semua rase ade.

marvelous!

recipe meringue tu korang boleh search je kat google.
hihi.

Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, October 23, 2011

can YOU see me?

hollaaa!
hehe.
hari ni pun rase macam nak senyum lagi.
kali ni bukan sebab holiday.
but...
something yang lebih menarik dari tu.
wuhuuuu!

happy kan?
siap boleh buat manicure lagi.

tapi sebab yang aku happy ni,
tak ade kena mengena pun dengan manicure tu.
hihi.

can YOU see me?
dah macam The Rock punye style je kan.
i was smiling widely right now!!!
hehehehehehe.
gtg, 
BYE!

Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, October 22, 2011

will be back later

im going for holidayyy!
wuhuuuuu!



bye bye KL!
will see you soon.


Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, October 21, 2011

important message

hello everyone!

pain makes you stronger. 
tears makes you braver. 
heartbreak makes you wiser. 
so thank the past for a better future!






pesanan kat bawah ni pulak...
 aku tujukan khas buat yang masih tak faham...
or maybe blur?
or saje tak nak faham?
haaa.
bace dan cube fahamkan ye?
this is good for you to know.
take notes!


silence is a girl loudest cry,
you know she's really hurt
when she start ignoring you.



Lots Of Love :)
will be update more later

Thursday, October 20, 2011

far away

morning peeps!
how are you?
me not fine at all.


i need something that can make me happy.
 
i want to go far awayyy from here.
i need vacation rigth now.
i want to make myself happy like usual.
pleaseeee im begging u, mom/dad.

to that person,
I pray to God you will feel my pain one day






Lots Of Love :)
will be update more later

Wednesday, October 19, 2011

Nice combination

We go to school, to attend "CLASS" .

...C.L.A.S.S. = Come Late And Sleep Silently.

At home, we have to "STUDY".

...S.T.U.D.Y. = Sleep, Tv, Unlimited-sms, Data, Youtube.

In class, we're given "HOMEWORK."

...H.O.M.E.W.O.R.K = Half Of My Energy Wasted On Random Knowledge.

While doing homework, we refer to "TEXTBOOK".

...TEXTBOOK = TEXTing + faceBOOK. =)




Lots Of Love :)
will be update more later

The hidden tiger


Ok, there's a hidden tiger in this image. Where is it?

Hint: It's not the tiger you see looking at you now, because, er, well, it's not hidden....

p/s: JANGAN SEKALI-KALI TANYA MANA JAWAPANNYA, MMG ADA HARIMAU TERSEMBUNYI SELAIN HARIMAU BESAR YANG KORANG NAMPAK TU !

good luck!
hehe.




Lots Of Love :)
will be update more later

ujian atau dugaan?

thanks God!
sebab jaga aku dari orang yang tak berguna langsung.
bersyukur sangat sebab dapat tau awal.
kalau tak, tak tau la ape jadi.


sakit semua ada ubat kan?
tapi sakit hati bagi ubat pun memang tak jadi ape.
haih!
rase macam kene hiris-hiris je hati ni.
sabar je la.
kalau boleh nak je aku buat print screen bagi tengok.
tapi kesian plak kat manusia tu.
nanti malu plak kan.
depan aku bukan main baik, semua manis jeee.

.astaghfirullahalazim.
sabar laa.
manusia akhir zaman.
ade otak, tapi pemikiran tak matang.
kesian kan orang macam ni.
ish2.

jangan la jadi manusia hipokrit.
sebab once orang tau perangai kita macam mane.
orang akan berhati-hati & cara layanan pun lil bit different.
time tu jangan tanya la kenapa...
sendiri mau ingat!

as long as you be nice to me, i will do the same.
if not?
I always pray the best for you.
jangan menyesal kemudian hari.
hopefully you will enjoy your life till the end.
:)


Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, October 14, 2011

cinta twitter pulak?

good morning peeps!
:D
cube korang dengar lagu ni.
haha.


it just for fun ya.
hehe.
Najwa still the best!
:D

Lots Of Love :)
will be update more later

Wednesday, October 12, 2011

My dreams come true

ehem..ehem..
give me 5 minute please.
:P
12 october 2011
hari rabu kan?
macam tak caye je.
haha.
happy gileee!!!
tak tau nak describe.
macam ni la rupenye.
im so so so happyyy!
hahaha.

aku tak nak cakap banyak dah la.
korang tengok sendiri.

hehehehe.
akhirnye, tercapai jugak hajat aku.
punye la teringin nak jumpe.
dah la tadi berdiri depan sekali.
tak tau dah nak cakap ape.
ahaha.
gileee excited weyhh!!!

Halalfest 2011,
pegi la ramai-ramai masuk free je.
huhu.
ade lebih kurang 700 booth kat situ.
Simply Siti pun ade jugak.
:)

btw, thanks dayang kerane sudi teman saye!




Lots Of Love :)
will be update more later

Monday, October 10, 2011

superbike

nak menulis lagi laa.
hehe.
superbike?
dah ade lesen B full ke?
ahaha.
nak naik moto pun takut.
ade hati nak amik B full.
macam mustahil je kan.
HAHA!
saje je nak cakap yang aku.....
dah...
ter... fall in love dengan superbike!
sejak bile ni?
sejak lepas balik dari bukit tinggi.
banyak gilee superbike.
semua nyeee,
perghhhhh!
:D
hehehehe.
suke!
nak beli jugak la.
:P




Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, October 9, 2011

bawa diri sebentar

bonjour!
tibe-tibe rase nak cakap french la.
biase la kan baru balik dari france.
hehe.
:P

actually, tadi pagi aku pegi bukit tinggi.
alaaa.
yang dekat Pahang tu, ade ala-ala perancis punye style.
per entry kena bayar :
RM 12 --> adult
RM 8 --> child (tak sure rm8/6)


tiket dah dapat, jom kite berjalan...
nak tengok jalan die macam mane?
haaa.

*pengsan  jap*
sumpah tinggi gileeee!
bak kata supupu aku jalan 'nyot-nyot' baru nak sampai.
HAHA!
hampir berjaya
:P
bakal engineer sempat tengok site visit tau.
:P
nak tengok ada ape kat atas tu?
jap..jap..
downloading image....
hihi.


view memang cantik, tapi camera plak tak cantik.
HAHA.
Japanese Garden.
ni sebahagian je, kalau nak bergambar ala-ala jepun pun boleh.
sewa je kimono kat situ.
:) 
Japanese House
sajeee je
:P
dah penat jelajah kat kat sini.
jom turun! 
:D
sekarang nak pegi ke france pulak ye.

dah sampai!
hehehe.

ade castle tau!
cantik gilesss

PEACE!
jalan punye jalan punye jalan...
hahaha.
tibe-tibe...
ternampak bende merah.
haaa?
ape tu?
ehem..ehem..
dah ready nak tengok ke?
:P
hihi

sepupuku bersama ferrari merah nya!
ingat anda je ade?
HAHA!
mai sini tengok
.
.
.
.
.

i pun adeee ok!
:P

menikmati keindahan alam :)

ni pun :)

buat hal sendiri, BYE!
tu je kot nak share.
kalau nak tenangkan hati sile la bawak diri datang tempat ni.
dari KL dalam 30 minit je.
:)

Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, October 8, 2011

E breakfast

E breakfast?
yes! E breakfast.
haha.
E stand for english la.
hehe.


menu nya :

- cheesee nugget
- wedges
- lagsana
- grill lamb
- mushroom soup with garlic bread
- salad
- grill dory with homemade sauce
- pancake served with coffee ice cream
- baked bean
- tea/fresh milk/fresh orange

alhamdulillah!
kenyang dah pun.
hehe.

Lots Of Love :)
will be update more later

Thursday, October 6, 2011

PT ohh PT

hi!
dah penat aku tunggu ko masuk tau.
tapi tak masuk-masuk jugak.
ape la masalah ko sebenarnye ni?
ce cite ce cite.
meh aku nak dengar.
haha.

uwaaaaaa!!
aku stress betul la nak tunggu PTPTN masuk.
dari bulan 8 sampai skrang tak masuk lagi.
asyik postpone jer.
ape laaa masalah nye?

kan best kalau...


duit monopoly ni boleh gune.
ahaha!
~ Dear my lovely PTPTN please make it faster ya ~
:)


Lots Of Love :)
will be update more later

Wednesday, October 5, 2011

Wanita itu Istimewa

Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.


Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,

AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,

AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,

AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,

AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada sa
at yang lain menyerah,

AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,

AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,

Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..

Wanita makhluk kuat,

Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

*****

tapi...
kenapa masih wujud lagi manusia yang bergelar wanita ni membuang bayi?
baru-baru ni aku ade la bace kat FB pasal,
bayi dicampak dari tingkat 2.
Nauzubillah, dah tak boleh berfikir ke?
walaupun aku tak ade anak lagi...
tapi sebagai manusia mesti kita boleh fikir kan?
bayi anugerah Allah.
Tapi telah disia-siakan.
Moga si ibu diberi petunjuk Allah.
Hanya Allah penentu segalanya dan hanya DIA yang mengetahui.
:)


sekarang ni bukan tu je masalah berkaitan wanita.
ade juga yang nak kawen awal,
tapi bile dapat anak tak reti jage pulak.
biar je budak tu main bukan-bukan.
kire macam terbiar la.
yang si ibu ni fikir nak enjoy je keje.
tu macam mane ye?


so, conclusion nye.
kalau rase muda, nak enjoy, nak buat perangai macam tak ada anak,
JANGAN KAWEN DAN MENYUSAHKAN ORANG LAIN!
ok bye




Lots Of Love :)
will be update more later