Monday, February 28, 2011

ikea

h E L L o
ni nak cite la sikit kan.
ape yang berlaku semalam.
hehe.

makan meatball kat ikea :)
nak makan pun tak senang.
ade je paparazi nak snap pic.
HAHA!
aiza : mummy to be ke?
haha.
rasenye ni paling comel kot.
hihi.

&& aku nak jadi wajah simply siti.
boleh tak ye?




Lots Of Love :)
will be update more later

Sunday, February 27, 2011

orange

kringgggggg.. kringggggg..
:D


baju baru ok.
haha
tak penah beli baju colour meriah sangat macam ni.
tapi bile pakai nampak cantik pulak.
testing 1 2 3.
ok tak???






Lots Of Love :)
will be update more later

Saturday, February 26, 2011

home alone

morning,
weekend yang membosankan.
why???

1. aku kena duduk rumah sorang
2. adik aku 2 orang pegi sekolah
3. yang lain sume balik penang!!!
4. tak tau nak buat ape.

ermmmmm,
tu jer la kot.
sape nak teman aku sekarang???
 tawaran masih di buka.
sape cepat die dapat.
HAHA
:P

opppsss!
lupe nak bagi tau.
tadi pagi ade orang teman aku breakfast dah.
hehe.
thanks tau.
- ko menang best walaupun ko suke buli aku kat tempat keje -




Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, February 25, 2011

bile nak kawen?

hey hey you you.
haha.
bile korang nak kawen ek?
tahun ni ker?
tahun depan ker?
10 tahun lagi ker?
bile? bile?
haha.
actually saje je aku tanye.
sebab lately ni aku asyik tengok photosss orang kawen.
sume cantik.
jealousss jugak la kannnnnn!
nak tengok?

ayu & zaquan
*google jee pic ni :)
cantik kan?
huhu.
*google jugak
cantikkan?
tu la membuatkan ku rasa macam nak kawen jerr.
haha.
tapi apa boleh buat,
belajar pun tak habis lagi kan.
hehe.
nak tengok something tak?

S.U.P.R.I.S.E

ade comment? haha. :P

part time model lulus tak? hehe.




Lots Of Love :)

will be update more later

Sunday, February 20, 2011

ape ek?

sebelum aku nak tido...
saje la ringankan tangan bukak blog sepupuku,
pastu terdengar plak satu lagu ni.
best. sedih. & sebagainya.
huhu.
..sile click kat atas..






Lots Of Love :)

will be update more later

photosss

 photogenic?
OR
photogedik?
HAHA.
lu pikir la sendiri
sume pic ni mase kiteorang lepas lunch.
:)
me,by,sunny & mai
sunny extra happy today.
sebab die dah pandai speaking malay.
HAHA.

tengok tangan mai.
nak bagi si sunny tu smoke ker?
:P




Lots Of Love :)

will be update more later

Saturday, February 19, 2011

auntie anne's

selamat malam sayang...
haha.
tak betul kejap malam-malam ni.
:P
ok back to the story la ye?
tadi lepas balik keje, saje la aku MErajinkan diri...
rajin ker???
mesti la.
hehe.
pegi KLCC.
nak buat ape?
aku pun tak pasti dengan arah tujuan aku ke situ.
boleh macam tu?
haha.
di sebabkankan tak ade arah tujuan kan,
aku pun jalan-jalan jer la.
tawaf satu KLCC tu.
pastu.....


STOP kat,



untuk menikmati ni,

almond pretzel with caramel.
yummyy!


Lots Of Love :)

will be update more later

Friday, February 18, 2011

off day activity

helllooo :)
off day activity?
hehe.
yup!
ape bende yang menarik ye?
jeng..jeng..jeng..
mai la tengok apa chek buat, 
haha.

FIRST

creamy carbonara with mushroom & chicken :D
 SECOND

grill chicken salad :D
THIRD

cupcake :D

menyihatkan bukan?
haha.
ok la kan?
semua cukup.
:P

pesanan penaja : saye suke makan, sebab tu la selalu masak. haha.





Lots Of Love :)

will be update more later

Monday, February 14, 2011

aiman je


..Happy Birthday Aiman..


Lots Of Love :)
will be update more later

i love you

aiseyman!
ni apahal tak ade angin, tak ade ribut cakap i love you?
jangan terkejut sangat la kan.
haha.
hari ni kan valentine day...
huhu.
tapi bagi yang beragama islam, korang jangan sambut ye!
kalau korang nak tau cerita di sebalik valentine day ni google jer.
lepas tu fikir-fikirkan la untuk diri korang sume.
“ Barang siapa yang meniru atau mengikuti suatu kaum (agama) maka dia termasuk kaum (agama) itu”.



Lots Of Love :)
will be update more later

Friday, February 11, 2011

sungai lui



pegi mandi sungai pulak ker?
hehe.
tak ade la.
cerite nye macam ni,
tadi mase aku pegi amik

aiza aka itik & me :P

jangan marah sayang.
HAHAHA.
bak kate munzir
"tak gurau tak de life"

sambil tu aku pun layan la hotFM.
kebetulan time tu ade lagu aizat.
tajuk nye sungai lui.
dulu tengok tajuk pun tak nak dengar.
haha.
sekarang asyik repeat jer.
hehe.
sedap je dengar.
(^_^)



Lots Of Love :)
will be update more later

bisingggg!

ade pesta ape malam ni?
dari tadi tak habis-habis bunyi.
huhu.

hmmmmmm





Lots Of Love :)
will be update more later

macaroon

macaroon?
apekah?
aku pun baru tau name die macaroon

colourful macaroon

actually, aku tak tau nak kate same ade ni kuih ke ape.
haha.
macaroon ni macam-macam colour ade.
dah macam rainbow.

so, petang tadi aku pun try la buat macaroon ni.
tapi tak seindah yang di sangkakan.
haha.
TAK JADI PUN!!!
but, rase die not bad la.
sedap jugak.
just tak ade rupe je.
tak ade rupe?
maka?
tak ade la gambar.
hehe.




Lots Of Love :)
will be update more later

Wednesday, February 9, 2011

begedil ala italian

ha! korang penah try ker?
mesti tak penah kan?
haha.
its ok.
hari ni korang try la buat...
confirm nak lagi
;)
disebabkan semalam punye mashed potato tu ade balance lagi...
so, daripada buang baik kite make something new kan?
maka terhasil la begedil ala italian ni.
haha.

bahan-bahan yang diperlukan :
- mashed potato
- celery
- carrot
- beef/chicken (tapi yang ni aku gune IKEA meatball)
- mozarella cheese

celery & carrot tu korang chopped je. pastu meatball tu boil dalam 10 min then angkat dan chopped jugak tau.
seterusnye buat bulat-bulat, tengah tu korang letak mozarella cheese
(tapi jangan letak terlalu banyak, nanti goreng takut hancur pulak) bile sume dah siap, boleh celup kan dalam telur. goreng secare deep fry baru cantik. macam kat bawah ni,

siap untuk dimakan!!!


ingat kat KFC je ade chezzy volcano?
ha, tengok la ni...

begedil ala italian :D

* gune meatball IKEA ni ade sikit kelainan + sedap pulak tu!




Lots Of Love :)
will be update more later

what happen to myself?

i don't know.
boleh ke aku bagi jawapan tu?
haha.
nasib la kan.
malas aku nak fikir ape lagi.
korang nak tau tak ape yang ade dalam fikiran aku sekarang?
huhu.
aku nak habis practical cepat-cepat.
aku dah tak tahan nak hadapi sume ni lagi.
penat!! letih!!
almost everyday balik lewat.
gilee la.
sekarang ni baru aku dapat rase keje lagi susah dari belajar.
so?
aku tak nak keje boleh?
hahaha.



Lots Of Love :)
will be update more later

lamb ape ape je ;)

hey blogger's
semalam aku masak lamb, tapi tak tau nak letak name ape.
haha.
nevermind la kan? yang penting sedap.
:D
okay, check it out!
kat bawah adalah bahan-bahan yang digunakan :

- 800 gram autralian lamb
- 5 tbsp oyster sauce
- 4 tsp oregano
- 4 tsp paprika (nak letak lebih pun boleh jugak)
- 1 tsp olive oil

- pinch of salt

korang campur kan je sume bahan tu sekali.
then, perap kan semalaman.
(letak dalam chiller)
bile dah perap, korang boleh la masak.
macam mane nak masak?
senang je kalau korang ikut style aku.
hehe.
masak je dalam pan & letak minyak sikit.
masak die tak la lame sangat agak dalam 10-15 min jerr.
and it's ready to serve
ni la rupenye bile dah siap masak.
korang boleh serve dengan coleslaw & mashed potato.

eh, jap!
macam mane pulak nak buat mashed potato tu?
macam mane buat ek?
ok, bahan yang diperlukan ialah kentang usa 3 biji yang besar (ni la yang aku gune)
texture die gebu gile. so, bile buat mashed potato ni memang cantik + sedap la.
hehe.
korang boil kan je kentang tu selama 20-25 min.
then tos kan air & mashed kan la.
haha.
tambah kan susu cair 10 tbsp & garam secukup rase.

gravy atas tu aku beli meatball punye sos kat IKEA jer.
nak buat sendiri tak pandai lagi.
kite gune instant je express.
hehe.
IKEA meatball sauce




Lots Of Love :)
will be update more later